NEW

Je thuis gaat verder dan je huis. En dit weet NEW ook. NEW is een residentiële projectontwikkelaar uit Antwerpen met 5 werknemers en projecten verspreid over heel Vlaanderen.

NEW schrijft een mooi verhaal met een sterk sociaal karakter. Het team werkt niet alleen heel nauw samen met elkaar maar ook met verschillende buurtinitiatieven in en rond de locaties waar ze projecten ontwikkelen. Per verkocht project wordt een deel van de opbrengst aan zo’n buurtinitiatief geschonken.

De vraag waarmee NEW aanklopte bij De Ondernemersfabriek luidde als volgt;
Hoe kunnen we onze persoonlijke aanpak transparant vertalen in onze marketingstrategie en al onze inspanningen meer op 1 lijn krijgen?

De Ondernemersfabriek ging aan de slag voor NEW en op korte tijd konden we een resem aan kwalitatieve realisaties verwezenlijken

In't kort

Wie

NEW Projectontwikkeling. Familiale projectontwikkelaar uit Antwerpen met projecten in Vlaanderen. Het team bestaat uit 5 werknemers die heel nauw samenwerken. NEW heeft een hart voor menselijkheid en transparantie. Dit persoonlijke verhaal willen ze ook vertellen in hun communicatie.

Wat

Uitwerking marketing strategie, optimalisatie huisstijl dankzij de ontwikkeling van steunkleuren en bijhorende projectlogo’s, update van de website, fotoshoot, ontwikkeling van projectbrochures, implementatie van een klantenplatform ZIGGU, uitwerking point of sale materiaal, social media campagnes, het uitwerken van een welkomstbox voor het project The Roastery en het opzetten van e-mail automation.

Strategisch marketingplan

Het doel van NEW was om hun persoonlijk en sociaal verhaal op een transparante manier te vertellen via hun marketing. De Ondernemersfabriek trok alle communicatie en marketing op één lijn en stippelde een ambitieus marketing traject met concrete doelen uit dat de missie van NEW ondersteunde.

Optimalisatie huisstijl

De eerste stap in het marketing traject was de optimalisatie van de bestaande huisstijl. We opteerden voor de toevoeging van een aantal steunkleuren, lettertypes en vaste huisstijlelementen. Een fotoshoot waarin vooral de gezichten en het menselijk karakter benadrukt werden hielpen om het persoonlijke karakter van NEW in de verf te zetten. Hieruit vloeide een vernieuwde huisstijlgids die de leidraad vormt voor NEW’s grafische elementen.

Content marketing

Om het verhaal van NEW te ondersteunen, creëerde De Ondernemersfabriek verschillende vormen van content waaronder webteksten, flyers, sociale media content, long en short copy,… . Verder hebben we e-mail automation uitgewerkt en opgezet wat de marketing flow voor NEW aanzienlijk verbeterde en toegankelijker heeft gemaakt.


Door het volledige beheer van de content bij dezelfde partner te leggen, wordt in alle communicatie dezelfde toon aangehouden, wat het verhaal van NEW consistent maakt.

Social media marketing

De transparante en persoonlijke aanpak van NEW vertalen we naar al hun sociale media. We werken met een vaste contentplanning, ontwikkelen visuals, schrijven long en short copy en gebruiken diverse contentvormen voor verschillende sociale media platformen. Uiteraard monitoren we de resultaten van onze inspanningen.

Uitwerking point of sale materiaal

Het karakter en de huisstijl van NEW komen samen in hun point of sale materiaal. We werken alle on-en offline dragers voor NEW uit en bewaken hierbij hun verhaal, visueel en communicatief.

Implementatie ZIGGU platform

De Ondernemersfabriek ging samen met NEW op zoek naar een manier om klanten op de hoogte te houden van de ontwikkeling van hun project. Zo kwamen we bij het klantenportaal ZIGGU terecht.

Elke nieuwe klant krijgt moment toegang tot het ZIGGU. Via dit portaal kunnen ze de stand van zaken van hun project in real-time opvolgen. ZIGGU onderstreept het transparante en persoonlijke karakter van NEW naar de klanten toe.

Toekomst

 De komende periode werkt De Ondernemersfabriek verder aan de marketing automation van NEW. We bouwen aan de facilitatie van de onboarding van klanten. Hoe meer projecten het familiebedrijf de komende periode zal opleveren, hoe meer sociaal bewijs we kunnen verzamelen en integreren. Daarnaast zijn er zeker nog mogelijkheden om via diverse kanalen kennis te delen over het investeren in vastgoed.

Meer zoals dit

Strategie

Bato Bouwmarkt

Bato Bouwmarkt in Arendonk staat garant voor kwalitatief materiaal, een persoonlijke aanpak, en professioneel advies. Ze denken mee met hun klanten, en helpen met de keuze van de juiste bouwmaterialen.

Strategie

Domein De Vesten

Domein De Vesten staat garant voor een onvergetelijke momenten. Het domein in Laakdal biedt zalen aan voor feesten en evenementen in alle vormen en maten, zowel voor B2C als B2B.