Marketingstrategie

Een marketingstrategie is essentieel voor je bedrijf. Het is een belangrijk hulpmiddel om je algemene bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Wanneer je over een duidelijke marketingstrategie beschikt,  vertrekken al je marketingacties vanuit rust, structuur en overzicht. Dat komt je resultaat sowieso ten goede.

Benieuwd hoe je start met het uitwerken van een marketingstrategie?

Beslis in de eerste plaats of je zelf aan de slag wilt gaan of je met een partner in zee gaat.

In het geval dat je zelf je marketingstrategie wilt uitwerken dan is dit artikel over hoe je een marketingplan opstelt een absolute must read.

Ben je op zoek naar een marketingpartner? Neem dan contact op met De Ondernemersfabriek. Met een ruime bagage aan strategische trajecten voelen we ons in elke sector als een vis in het water.

Bovendien toetsen we tijdens een vrijblijvende marketingbrainstorm af in welke mate we waarde toevoegen aan je project.

wil je ook een marketingpartner die meer met je meedenkt en focust op wat echt belangrijk is?

Laten we dan kennismaken tijdens een marketingbrainstorm. We bekijken graag samen met jou welke aanpak best werkt voor je project.

Waarom een marketingstrategie uitwerken?

Je marketingstrategie in 3 stappen

1. Het startpunt is een grondige analyse van je bestaande aanpak. Wat werkt goed, wat niet? We luisteren naar je doelstellingen en verdiepen ons in je markt. Om een marketingstrategie uit te werken is het ook belangrijk om een goed beeld te krijgen van je bestaande klanten, concurrenten en algemene trends binnen je sector. 

2. In de strategische uitwerking kiezen we voor een duidelijke positionering in de markt. We werken een contentstrategie uit om je doelgroepen via de juiste kanalen te bereiken. Je aanbod wordt afgestemd op je segmenten. 

3. We vertalen daarna je marketingstrategie naar een tactisch plan. De overzichtelijke kalender is je leidraad om een vlotte uitvoering van je marketingstrategie te garanderen. 

Voer je je marketingstrategie liever niet zelf uit? Doe dan beroep op De Ondernemersfabriek.

De ideale partner voor de uitvoering van je marketingstrategie

De Ondernemersfabriek is de ideale partner om je marketingstrategie te realiseren. We positioneren ons als een betrokken en geëngageerde partner zo dicht mogelijk bij jouw bedrijf. Alsof het voor onszelf zou zijn. We vieren met je mee als het goed gaat maar zitten even graag mee rond de tafel op moeilijke momenten. Dat is het minste wat je van je marketingpartner mag verwachten.

De mogelijkheden voor jouw marketingstrategie bespreken?

Laten we dan kennismaken tijdens een marketingbrainstorm. We bekijken graag samen met jou welke aanpak best werkt voor je project.